Back to top

Les Cambres de Comerç demanen compensar les pèrdues provocades per les noves mesures  

Demanen al Departament de Salut que posi en marxa el més aviat possible els tests ràpids per poder tenir majors aforaments als establiments i garantir la seguretat en la  mobilitat. 

Ddes de les Cambres de Catalanes, tot i que s’entenen les mesures aplicades  per controlar l’onada de contagis de la Covid-19, es reclama amb urgència que es compensin,  amb ajuts directes als sectors afectats directament i a les seves cadenes de subministrament,  les pèrdues provocades per aquestes noves restriccions per evitar el tancament definitiu de molts  d’aquests establiments i la destrucció de milers de llocs de treball.

Les Cambres consideren que durant aquests mesos de pandèmia s’ha demostrat que els propietaris dels establiments  comercials i de restauració han estat a l’alçada i han fet les inversions necessàries per  mantenir les mesures de seguretat i el desenvolupament de la seva activitat amb les màximes  garanties i recorden que no han estat ni l’origen ni focus de transmissió.

Allargar els ERTOs

 En aquesta sentit, les Cambres demanen que es puguin allargar els ERTOs durant tot aquest nou  rebrot, així com estendre la mesura fins a finals de 2021. Així mateix es reclama que es defineixin  el més aviat possible on es destinaran els 40 milions d’euros anunciats per pal·liar els efectes  de la crisi.

Consideren que aquestes noves mesures no seran suficients si no van acompanyades d’un major control en la  prevenció. És per això, que les Cambres insten al Departament de Salut a que posi en marxa el  més aviat possible els test ràpids massius per tal de poder tenir majors aforaments i donar  seguretat en la mobilitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades