Back to top

Les campanes de la Prioral de Reus repicaran per Corpus

Els Campaners de Reus faran repicar les campanes per anunciar la Festa de Corpus

Les campanes de la Prioral de Sant Pere tornaran a anunciar la Festa de Corpus, avantsala de la Festa Major de Sant Pere, que tot i que enguany encara se celebrarà a mig gas a causa de la pandèmia, els campaners no faltaran a la seva cita i faran repicar les campanes els pròxims dies 3, 5 i 6 de juny.

Els Campaners de Reus van recuperar el toc manual de campanes fa 20 anys, realitzant dos tocs: El toc de festa, que anuncia la festa i la vigília; i el  toc de Corpus. Temps enrere, s'havia aquest toc a la sortida dels gegants, arribant-ne a canviar el motiu original. Enguany, ja serà la segona vegada que no es coincideix amb la sortida dels gegants, recuperant el seu sentit original. 

El toc general és el que acompanya la professó de Corpus, que se celebra el diumenge després de l'acte religiós, cap a les 19:30. Tal com va passar l'any passat, la professó es durà a terme a l'interior de la Prioral, per tant, el toc de campanes durarà menys estona.

Les campanes de la Prioral tornen a anunciar la Festa de Corpus 2021

Quan es podran escoltar els tocs de campanes?

  • Dijous 3 de juny, a les 9.30 i a les 4, Toc de Festa anunciant el dia de Corpus. 
  • Dissabte 5 de juny, a les 12, Toc de Festa anunciant la vigília de la festa de Corpus.
  • Diumenge 6 de juny, a les 10, Toc de Festa anunciant la festivitat de Corpus; i a 2 quarts de 8 del vespre aprox, Toc General acompanyant la professó.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades