Back to top

Les carmanyoles del menjador social substitueixen les beques escolars a l'estiu

Cada dia, una desena de voluntaris prepara fins a 160 menús de migdia, la majoria sota el format carmanyola, una opció pensada especialment per a què les famílies puguin endur-se l'àpat a casa i compartir-lo.
Les carmanyoles, l'alternativa a les beques menjador

El menjador social de Reus no fa vacances i manté la seva atrafegada activitat de tot el curs també durant l'estiu. Cada dia a la una del migdia, els voluntaris serveixen un total de 160 menús, tant a les taules de la sala com per emportar. Un dels sistemes més habituals a l'estiu és el de les carmanyoles familiars per menjar a casa, una alternativa pensada especialment per als infants que, durant les vacances, no compten amb la beca menjador de l'escola. "Tenim la problemàtica de les beques menjador, que com durant les vacances la canalla no va a l'escola, nosaltres les suplim", diu el responsable Menjador Social, Joan Bayarri. "Donem pel nen i la família una carmanyola per a què puguin menjar a casa tots junts", diu Bayarri.

El perfil dels usuaris del menjador és molt variat, tot i que hi predominen els homes sols de mitjana edat amb pocs recursos i risc d'exclusió social. Els menús diaris intenten seguir una dieta equilibrada i saludable, tot i que depenen totalment dels aliments que rebi l'entitat. "Els menús que fem són gairebé equilibrats i la seva composició és amb les donacions que rebem al menjador. Segueixen una dieta mediterrània: avui tenim verdura i truita, demà fideuà... Hi ha varietat", diu el cuiner del Menjador Social, Rafel Rodríguez.

Tot i que el menjador social només ofereix servei de migdia, també compta amb un conjunt d'aliments congelats provinents d'empreses i col·legis i destinats per a aquest àpat. A hores d'ara, una trentena de voluntaris setmanals fa possible l'activitat del menjador, tot i que la seva afluència disminueix considerablement durant l'estiu. Des del menjador es reconeix que amb esforços arriben a servir tots els àpats, tot i que es demanen més mans per poder donar resposta a tota aquesta demanda.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades