Back to top

Les carreteres de Tarragona registren un 41% menys de sinistralitat

Segons el Servei Català de Trànsit, 91 persones han mort en 83 accidents mortals a les carreteres catalanes aquest 2020, xifres que suposen un descens del 42% en el nombre de víctimes en el conjunt del territori

Des de l'1 de gener fins al 31 d'octubre, el nombre de víctimes mortals s'ha reduït un 42% en el conjunt del territori català, 91 morts en 83 accidents des de principis d'any respecte a les 157 persones en 144 sinistres en el mateix període el 2019, segons ha informat el Servei Català de Trànsit (SCT). Tot plegat, són xifres d'un any on la mobilitat s'ha reduït de manera generalitzada arran del confinament i els efectes del coronavirus

La demarcació de Tarragona s'apunta un dels millors registres, i és que ha experimentat un descens de víctimes mortals del 41%, després de Barcelona, que anota una caiguda del 43,8%.

Col·lectius vulnerables

Pel que fa als col·lectius vulnerables, han mort 20 motoristes, 5 ciclistes i 7 vianants. En total, aquests col·lectius representen el 35% de les morts registrades mentre que el seu pes és molt inferior en dades totals de mobilitat. Per altra banda, el SCT ha observat un repunt en víctimes mortals en furgonetes, xifra que passa de les 9 del període de 2019 a les 12 d'enguany. 

Una altra tendència a l'alça és la dels accidents mortals amb un únic vehicle implicat. 34 dels 83 sinistres han ocorregut d'aquesta manera, és a dir, el 41%, mentre que l'any passat en el mateix període aquest tipus d'accidents suposaven el 34% de la sinistralitat.

Trànsit ha remarcat que aquestes morts solen estar relacionades amb distraccions durant la conducció com l'ús del mòbil o amb la velocitat excessiva.  

 

Paraules clau:

Notícies relacionades