Back to top

Les cases rurals tindran més turistes de proximitat i reserves d'última hora

Les cases rurals són un altre sector que ha patit de ple les restriccions de l'estat d'alarma. Tot i que amb l'arrancada de la fase 1 ja podien recuperar l'activitat, el fet que la mobilitat permesa fos molt limitada i que s'han hagut d'adaptar a les noves mesures de seguretat, ha fet que fins aquests darrers dies no hagin reprès l'activitat.
cases rurals

Arriben els primers hostes al Mas Fullat, a Alforja, des de que es va decretar l'estat d'alarma. És un grup d'amics que ve de Tarragona, i degut a les restriccions de mobilitat vigents, han optat per buscar una destinació propera. Donades les circumstàncies, han fet la reserva amb poca antel·lació. I és que les cases rurals tot just ara comencen a obrir.

La readaptació de les cases rurals

El sector de les cases rurals comença la seva activitat lentament. Per ells també ha estat un mal de cap plantejar-se com fer l'adaptació a la nova normativa. Algunes de les mesures que han posat en marxa són extremar la higiene, canviar mantes per fundes nòrdiques, eliminar objectes decoratius, o deixar a la dispensa productes alimentaris d'ús individual. En el cas de la casa rural La torre del Valent, a l'Aleixar, el seu propietari ha decidit comprar una màquina d'ozó per desinfectar l'espai. Tot plegat els ha comportat unes despeses extres que en alguns casos assumiran els hostalers, però en d'altres, segons afirmen,acabarà recaient en els turistes.

Any atípic pel que fa a les reserves

La irrupció de la pandèmia ha estroncat la dinàmica habitual de reserves. El Gilbert, responsable de la Torre del Valent,  ha constatat un retard en les reserves, i dóna per descomptat que el perfil dels seus clients canviarà. Afirma que "si habitualment els meus hostes eren en un 90% estrangers i en un 10% d'aquí, enguany això segurament es capgirarà, i treballarem bàsicament amb un públic nacional". 

Pel que fa al Mas Fullat, amb l'arribada del confinament van arribar també diverses cancel·lacions, però altres clients van acceptar posposar les reserves, fet que ha permès als seus propietaris poder fer front a les despeses més immediates.

Mas fullat

Tot i els temps difícils, les perspectives del sector van millorant a mesura que es va avançant en la desescalada.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades