Back to top

Les catifes de Corpus tornen a guarnir de colors el centre de Reus

Després de tres anys sense haver pogut gaudir de les tradicionals catifes florals, enguany han engalanat de nou els carrers del nucli antic.

A l'any de les tornades, les catifes de Corpus no podien ser menys. Amb l'eliminació de les restriccions per la pandèmia, han calgut setmanes de disseny i planificació per, aquest any sí, exhibir les estores pel Fossar Vell, la plaça del Mercadal i el carrer de Monterols. Per a la seva elaboració, les diferents confraries i entitats han necessitat quilos i quilos de materials, entre els quals destaquen les flors, les serradures i els encenalls. Uns materials que han decorat aquestes obres d'art que són de caràcter efímer. N'hi ha hagut de diferents mides i colors, i també amb varietat de temàtiques. Les catifes s'han començat a fer a primera hora del matí i no s'han finalitzat fins al migdia.

No hi ha només motius religiosos

La Colla Gegantera dels Alegre de Reus hi han participat per primera vegada, i defensen que qualsevol entitat de la ciutat és benvinguda a participar-hi, ja que no cal que sigui una entitat religiosa la que engalani els carrers. En el seu cas, la cultura popular i els elements característics de Reus han tingut un paper destacat en la catifa, on hi ha hagut un espai pel capcer de la Casa Navàs, o per homenatjar el ball de Prims de Reus, que enguany celebra el 30è aniversari.  

Dissenys digitalitzats

Actualment la tecnologia ajuda a fer unes catifes més mesurades i perfeccionades, i és que els dissenys passen per ordinadors i impressores fins arribar a tenir les plantilles que permeten fer unes figures i elements més geomètrics. Per molts dels participants el regle i les operacions matemàtiques s'han convertit en elements indispensables. Així ho confirma el responsable de la Confraria La Verònica, Aleix Vall, que diu que "hem utilitzar plòters, impressors, ordinadors, photoshop..." . L'entitat ha fet una catifa de 30 metres de llarg per 2 d'ample.

corpus de reus'22

Paraules clau:

Notícies relacionades