Back to top

Les colles de Balls de Diables s'uneixen per protegir el model tradicional

Neix  Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya amb la voluntat de treballar en favor del model tradicional del ball.
Les autoritats i els representants de les colles de diables junts a les escales de l'Ajuntament

La Coordinadora de Balls de Diables Tradicionals de Catalunya s'ha presentat  aquest divendres a l'Ajuntament de Tarragona amb la participació de les onze colles que ja en formen part i les autoritats locals i territorials. L'entitat neix amb l'objectiu de preservar el model tradicional d'aquest element cultural i diferenciar-ho dels balls de caràcter purament pirotècnic.

Agafa el relleu de la Coordinadora de Balls de Diables Centenaris amb Parlaments a Catalunya. Entre les onze agrupacions d'arreu del país que la integren també s'hi troba el Ball de Diables de Reus. Tot i protagonitzar el Ball de Sant Miquel, la colla en si no té versots, tret que la distingeix de la resta.

La nova Coordinadora celebrarà la seva creació amb una cercavila aquest divendres al vespre a Tarragona i una trobada el 3 de juny a Reus. L'acte ha de servir perquè la ciutadania pugui apreciar les diferències entre les 11 colles que constitueixen la Coordinadora.

Paraules clau:

Notícies relacionades