Back to top

Les comissaries mòbils de proximitat valoren el seu èxit

El projecte té un balanç molt positiu 4 mesos després del seu inici. La presència i proximitat de les patrulles mòbils ha permès un augment considerable en l'apropament de la ciutadania cap a la guàrdia urbana.

El passat 14 de març va arrencar el projecte de comissaries mòbils de proximitat a la ciutat de Reus. Es tracta d'un complement de les comissaries fixes, per tal d'estar més a prop de la ciutadania. 

Les demandes principals dels ciutadans estan relacionades amb qüestions molt diverses que van des de l'incivisme fins a detectar una situació conflictiva a la via pública, problemes amb l'enllumenat o amb el servei de neteja del municipi. L'augment significatiu de les aproximacions a la guàrdia urbana permet valorar satisfactòriament la iniciativa. 

El recull de les queixes dels reusencs i reusenques permet atendre les seves necessitats mitjançant un treball col·laboratiu i en xarxa entre la guàrdia urbana i les diferents regidories i departaments de l'Ajuntament de Reus. La voluntat de continuar amb el temps permet el compliment de les polítiques de proximitat que ja es portaven a terme. 

Tres barris al matí i tres a la tarda

El repartiment de les patrulles mòbils es realitza en funció de les necessitats dels veïns i veïnes dels barris. L'apropament als barris de la ciutat es distribueix assistint a 3 barris al matí i 3 més a la tarda. D'aquesta manera, es visiten un total de 30 espais diferents durant la setmana. A més, es cobreix la zona central durant el cap de setmana, tancant el CEP els dissabtes, per tal de poder promoure una recollida d'informació al centre de la ciutat, a causa del volum considerable de gent. 

Paraules clau:

Notícies relacionades