Back to top

Les compres de Nadal, amb més ull, però sense escatimar

Els paradistes dels mercats asseguren que, tot i l'augment de preus, la gent no s'està de res, però sí que miren més el que compren

Les famílies encaren la recta final abans de les festes de Nadal per preparar brous, canelons, galets... i els mercats també es preparen per a aquests últims dies d'intensa feina. Encara que fa setmanes que avisaven que els preus pujarien durant les setmanes prèvies a les festes i es recomanava comprar els aliments amb antelació per a evitar gastar més del necessari, sempre hi ha qui fa compres a última hora i els mercats de la ciutat estan a vessar malgrat l'augment dels preus. 

Els paradistes continuen tenint el mateix nivell de feina que altres anys. Ells asseguren haver notat l'augment de preus dels productes que ells mateixos venen, però el comportament dels consumidors no ha variat gaire. Remarquen que tothom mira més el que compra, quina quantitat i a quin preu, però sense escatimar en les compres. 

Augment de preus

Els preus dels aliments han pujat a causa de la inflació i per l'encariment de l'energia, com són la llum o els combustibles. El peix i marisc ha augmentat un 13% respecte a l'any passar, amb la gamba roja, per exemple, que supera els 100 euros el quilo de mitjana, o també un encariment del 10% en la fruita, com són el raïm o la pinya. 

Altres paradistes també han assegurat que han notat més compres per a cuinar a casa perquè alguns restaurants de la ciutat han hagut de tancar per festes perquè no els sortia a compte treballar en aquestes dates assenyalades.

Sortim al carrer

Des de Canal Reus, hem sortit al carrer per conèixer quins hàbits han seguit els consumidors per tal d'estalviar, encara que sigui una mica, en aquestes Festes de Nadal amb uns preus que estan pels núvols.

Paraules clau:

Notícies relacionades