Back to top

Les "Convivències amb l'alcalde" de Reus arriba al seu equador

Amb les 5 immersions als barris que l'alcalde ha fet fins ara s'han recollit 165 incidències

259 qüestions ateses directament per l'alcalde; 165 de les quals a peu de carrer, amb el programa Convivències amb l'alcalde i 94 amb les Converses amb l'alcalde, amb el qual atén la ciutadania als centres cívics sense necessitat de cita prèvia. L'alcalde de Reus, Carles Pellicer, ha fet balanç aquest dimarts, 22 de març del programa de proximitat de l'alcaldia, quan aquest arriba a l'equador.

El programa convivències amb l'alcalde

Convivències amb l'alcalde és un programa de proximitat d'immersió als barris. L’alcalde es fixa com a objectiu copsar en persona les necessitats i les inquietuds de la ciutadania vivint el barri com un resident més de la zona. Durant l’estada a cada zona, d'entre 3 i 5 dis, l’alcalde conviu amb els veïns i veïns, fa un recorregut a peu pel barri; conversa amb la gent; esmorza dina i sopa amb persones referents del territori; visita comerços de proximitat i petites empreses; visita equipaments públics: centres cívics, centres educatius,  escoles, instituts, etc...; i assisteix a actes lúdics, religiosos, culturals o esportius que tinguin lloc en cadascuna de les zones aquells dies.

L'alcalde recull possibles incidències a la via pública, però també fa una funció d'informació i d'assessorament a veïns i veïns de peu, que desconeixen els canals oficials. Són consultes, per exemple, sobre com fer els tràmits d'empadronament o com tramitar la targeta daurada. Es responen al moment o, si són més complexes, es torna la resposta posteriorment, via telefònica.

Pel que fa a les incidències, en general són petites reparacions de la via pública: reparacions de rajoles, neteja de pintades a les parets, canvi mobiliari urbà com bancs i papereres. També incidències amb els contenidors, que ja s'estan resolent amb el desplegament dels nous models.

S'han recollit 165 incidències

Convivències alcalde

Amb les 5 immersions als barris que ha fet fins ara s'han recollit 165 incidències. La qüestió es recull, s'introdueix al circuit municipal per donar-li resposta igual que si la presentés directament a l'Oficina d'Atenció Ciutadana o la bústia de queixes i suggeriments del web de l'Ajuntament.

Dins de "Convivències amb l'alcalde" es programa Converses amb l'alcalde. En aquestes sessions de trobades amb els veïns i veïnes sense necessitat de cita prèvia s'ha recollit 94 qüestions, 80 de les quals ja estan resoltes i 14 estan en tràmit. Del total de qüestions recollides, 37 estan relacionades amb la via pública, neteja, manteniment, etc; 22 amb la Guàrdia Urbana, seguretat, mobilitat, etc...; 10 amb Medi Ambient; 4 amb el transport; 2 amb Benestar Social; 1 amb Aigües; 1 amb Hisenda; 1 amb Ensenyament; i 12 amb temes diversos.

Paraules clau:

Notícies relacionades