Back to top

Les coques de cireres inunden el Mercadal

La plaça Mercadal de Reus s'ha omplert de colors amb el tret de sortida de la celebració de Corpus. Els gegants, la mulassa i els més petits de casa han estat els protagonistes. Ara bé, la tradicional coca de cireres tampoc ha passat desapercebuda. Ha estat el centre d'atenció a l'hora d'esmorzar.
Els gegants han ballat per celebrar Corpus.

La calor i el bon temps han acompanyat el tret de sortida de la celebració de Corpus. La plaça Mercadal s'ha omplert d'infants expectants. El motiu de tot plegat: gaudir de les tradicionals ballades dels gegants. Ara bé, els més menuts tenien clar que l'esmorzar és l'àpat més important del dia. Ara bé, la tradicional coca de cireres no ha estat al gust de tothom. Alguns dels més petits han demostrat que no els agrada les cireres passades pel forn

En total, s'han repartit més de 2.300 coques de cireres entre els alumnes d'una vintena de centres. Entre els infants que han pogut gaudir de la ballada dels gegants hi havia alumnes de parvulari, però també de primer i segon de primària. Aquests han demostrat que la cultura popular i elements com els gegants són els seus preferits. Alumnes i professors han hagut de lluitar contra la calor. Per això no s'han deixat les gorres i han estat atents als passos de gegant que hi havia a la plaça. Els actes de Corpus s'allargaran fins aquest diumenge.

Paraules clau: