Back to top

Les danses tradicionals estan d'aniversari

Tres danses tradicionals de Reus i la seva Coordinadora estan de celebració enguany. El Ball de Gitanes, el Ball de Prims, el Ball de Cercolets porten setmanes escalfant motors per a un Sant Pere de retorn als carrers.

Els balladors i balladores de les danses tradicionals de Reus tornen als carrers amb força i il·lusió. Hi ha molt a celebrar enguany: la represa de Sant Pere ve acompanyada d'aniversaris.

El Ball de Gitanes es va recuperar fa 40 anys, moment en què va néixer la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus. Doble celebració per una banda i, per l'altra, el Ball de Prims fa 30 anys i el Ball de Cercolets celebra el seu 25è+1 aniversari. Aquest 2022 les danses presenten una sèrie de novetats: un canvi en una de les vestimentes, un major dinamisme en una de les danses...

balls

Al local de la Coordinadora de Danses Tradicionals de Reus hem parlat amb el seu president i membre del Ball de Cercolets, Albert Salas, la balladora del Ball de Gitanes, Jordina Almacellas; la balladora del Ball de Prims, Raquel Ferret, i amb Júlia Vilafranca, membre del Ball de Cercolets.

Mira el programa especial de la Festa Major:

 

Paraules clau:

Notícies relacionades