Back to top

Les Decennals de Valls reuneixen 28 colles castelleres

Trobada històrica de colles castelleres per les Festes Decennals de Valls. Malgrat la pandèmia, una trentena de colles dels Països Catalans s'han reunit en un acte únic que no es viu com una competició, sinó com una trobada festiva.

A quarts de 12 del migdia el passeig de l'Estació de Valls s'ha omplert de camises de tots colors, pertanyents a 28 colles dels Països Catalans, que han exhibit els seus castells en tres rondes simultànies, uns castells que, més que el valor de ser grans construccions, tenien el valor de ser l'acte de la represa castellera tal i com l'enteníem abans de la pandèmia. Una trobada multitudinària, amb públic, i que malgrat les baixes d'última hora per la pandèmia, ha estat plena d'emocions i il·lusió.

Entre les colles que hi han participat n'hi havia set de les que es troben entre les deu millors, segons el Baròmetre Casteller. Però també n'hi ha havia d'altres amb menys trajectòria, entre elles, algunes que no havien participat mai a la trobada perquè han nascut durant els darrers 10 anys. 

Aquestes han estat les colles participants: els Minyons de l’Arboç, els Castellers de Badalona, els Castellers d’Esparraguera, els Castellers del Foix de Cubelles, els Vailets de Gelida, els Margeners de Guissona, els Moixiganguers d’Igualada, els Castellers de Mediona, els Castellers de Mollet, la Colla Castellera Matossers de Molins de Rei, els Torraires de Montblanc, els Castellers del Poble Sec, els Xiquets de Reus, els Castellers del Riberal de la Catalunya Nord, els Castellers de les Roquetes, els Castellers de Sabadell, la Colla Castellera de Sant Pere i Sant Pau, els Xiquets del Serrallo, la Colla Jove de Castellers de Sitges, la Colla de Castellers Xiquets de Tarragona, la Colla Jove Xiquets de Tarragona, els Castellers de Terrassa, els Nois de la Torre, els Xiquets de Torredambarra, la Colla Joves Xiquets de Valls, la Colla Vella dels Xiquets de Valls, Castellers de Vilafranca i els Xiquets de Vila-seca. 

Adaptació a la pandèmia

La situació de pandèmia ha obligat a fer canvis com, per exemple, d'ubicació. Si bé en un principi s'havia de celebrar en un espai del nucli antic, al final s'ha optat per fer-la al passeig de l'Estació, on hi ha una superfície de 10.500 metres quadrats. També s'ha obligat els castellers a utilitzar mascaretes del tipus FFP2.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades