Back to top

Les discoteques tornaran a obrir però sense ball

El sector de l'oci nocturn, un dels que pitjor ho està passant durant la pandèmia, valora positivament la mesura però critica que arriba tard i que no evitarà que se celebrin festes il·legals.

El PROCICAT ha aprovat aquest dimarts que les discoteques puguin tornar a obrir portes però amb limitacions. De moment, continuarà prohibit el ball, com ja va passar just després del confinament, i les pistes s'hauran d'omplir de taules i cadires on es podrà consumir. A més, es limita l'horari d'obertura fins a les 3 de la matinada. 

La mesura busca revifar un sector que està veient com cada dia que passa perilla més la seva supervivència. I és que des que el 24 de juliol es va tornar a decretar el tancament de tots els locals d'oci nocturn de Catalunya, segons el sector, el 80% dels empresaris es troben en situació d'insolvència.

Ajudes municipals per al sector

Ho deia el regidor d'Empresa i Ocupació, Carles Prats, fa unes setmanes a Canal Reus: el sector que pitjor ho està passant a la ciutat és el de l'oci nocturn. Per això el govern municipal de l'Ajuntament de Reus permetrà que la nova línia d'ajudes dedicades a les empreses del sector cultural i l'educació pugui acabar recaient en discoteques i sales de ball. 

I és que la prohibició d'obrir portes durant bona part de la pandèmia ha posat els empresaris contra les cordes. De fet, aquesta mateixa setmana han protagonitzat protestes a Barcelona per reclamar ajudes.

El sector valora positivament el pas endavant del PROCICAT però alerten que arriba tard i que si es vol lluitar contra el consum d'alcohol a la via pública i les festes il·legals els paràmetres de la mesura no són els adients. Segons Joaquim Boadas de Quintana, de la FECASARM (Federació Catalana d'Associacions d'Activitats Recreatives Musicals), "la mesura arriba tard i si pretén eradicar el consum d'alcohol a la via pública, la limitació horària de les 3 de la matinada és un error". De fet, esperen que ben aviat es puguin allargar els terminis i que també es pugui ballar a les pistes. 

I és que el sector es reivindica com a segur. Assegura Boadas de Quintana que la segona onada de rebrot ha arribat amb les discoteques tancades, el que confirma que "els locals d'oci nocturn no són el focus de contagis".

Paraules clau:

Notícies relacionades