Back to top

Les discrepàncies de Podem Reus s'evidencien amb la nova coalició

Podem Reus i Reus en Comú ja han fet públic el seu acord de coalició de cara a les pròximes eleccions municipals. Una entesa que des del grup A Reus Podem, que concorre a les primàries del partit per encapçalar la llista de cara el maig, consideren il·lícit perquè vulnera els estatuts del partit.
Les discrepàncies de Podem Reus s'evidencien amb la nova coalició

La guerra fratricida en el sí de Podem a Reus s'ha fet més evident que mai, després que aquesta tarda la secretària general de la formació a la capital del Baix Camp, Pilar Flamenco, hagi presentat conjuntament amb Ricardo Redondo, responsable d'organització d'En Comú Reus, un acord de coalició de cara les pròximes eleccions municipals. Una coalició sota el nom d'En comú Podem Reus que estarà encapçalada per una dona.

Una decisió que no s'ha rebut amb bons ulls per part d'un sector de la formació morada. Francesc Roig, que pugna amb Flamenco per encapçalar la llista de Podem, considera que aquest acord és una flagrant vulneració dels estatuts del partit. I és que En Comú Reus compta a les seves files amb Esquerra Unida, una de les formacions que van formar part del tripartit que va governar la ciutat durant la primera dècada del segle i que, durant anys, ha estat esquitxat per les presumptes irregularitats comeses al holding d'empreses municipals INNOVA.

Segons els estatuts de Podem, a les seves files no s'hi poden sumar ni persones ni formacions imputades. No obstant això, Flamenco assegura que es tracta d'un espai de coalició amb les persones amb qui han estat treballant durant els últims tres anys.

Una decisió que s'ha pres hores abans de l'inici de les primàries per escollir candidat de Podem Reus, que començaran aquest divendres 1 de febrer i que s'allargaran fins al pròxim dimarts 5 de febrer.

Paraules clau: