Back to top

Les donacions de sang disminueixen un 25% per festes

El nombre de donacions de sang disminueixen entre un 20 i un 30% durant aquestes festes. Per això, el Banc de Sang organitza la campanya 'Amic Invisible', establerta fins el dia 7 de gener a tot el territori català amb l'objectiu de seguir arribant a la xifra de 1000 donacions al dia. Per altra banda, la campanya també posa èmfasi en el grup O negatiu, del qual només hi ha reserves per a 3 dies.
Donacions de sang a l'Hospital Santa Tecla de Tarragona

Durant aquestes festes, menys persones van a donar sang fins a tal punt que les donacions es redueixen entre un 20 i un 30%. És per això que la campanya 'Amic Invisible', organitzada pel Banc de Sang s'instaura a tota Catalunya per aconseguir arribar a les 1000 donacions diàries, una xifra que assegura les previsions de reserves fins a un màxim de 10 dies.

"Els stocks òptims amb els quals ens agradaria comptar són de 9-10 dies i actualment, tenim reserves de sang per a 6-7 dies només. Això ens serveix, no per alarmar a la gent, però sí per recordar-los la importància de venir a donar sang", explica la directora del Banc de Sang al Camp de Tarragona i Terres de l'Ebre, Virginia Callao.

Una campanya especial en la qual els donants reben una felicitació nadalenca per part dels receptors de sang. La campanya finalitza el 7 de gener justament el dia que el Banc de Sang inicia 'La marató de Catalunya' amb la idea de remuntar les baixades de l'època nadalenca, sobretot de donants del grup O negatiu. Tal i com recalquen des del Banc de Sang, les reserves d'aquest grup arrriben només per a 3 dies. Un grup molt important pel fet de ser el donant universal en situacions d'emergència.

L'any 2018, la província de Tarragona va recaptar 30.000 donacions aproximadament mentre que a Catalunya, s'aconsegueixen fins a 245.000 donacions anuals.

Paraules clau: