Back to top

Les entitats del tercer sector reclamen ajuda a l'Ajuntament

Davant l'increment d'usuaris en risc d'exclusió social, diverses entitats demanen convenis estables per tirar endavant el que consideren una tasca indispensable

Des de l'inici de la pandèmia s'ha multiplicat el nombre de persones que s'han vist abocades a demanar ajuda per culpa de la crisi econòmica. Les entitats que ofereixen solucions temporals a aquestes famílies han vist com se'ls ha incrementat notablement el nombre d'usuaris. Amb tot, moltes d'aquestes entitats no tenen més partides econòmiques i tampoc han rebut més assistència per part de les administracions. Aquest ha estat el tema del Qüestió de Fons d'aquesta setmana
 
És el cas de la Fundació Mossèn Frederic Bara, que ajuda a nens i nenes menors d'edat provinents de famílies amb risc d'exclusió social, denuncia que no tenen una partida pressupostària assignada per part de les administracions, però que donen solució des del voluntariat a una tasca indispensable en una societat com l'actual. Amb l'afectació de la pandèmia i l'agreujant que ha suposat a nivell econòmic, aquest tipus d'entitats han vist com se'ls ha multiplicat la feina sense tenir garantida, en cap cas, una ajuda per mantenir els serveis que ofereixen. 

 
Mònica García, tècnica de la fundació, diu que "no tenim una assignació fixa, som nosaltres que anem cada any a demanar diners a l'Ajuntament". Antonio García, patró de la fundació, explica que "enguany l'Ajuntament ha obert un concurs públic per adjudicar el servei, i està bé perquè les coses s'han de fer bé, però si el concurs el guanya una altra entitat els primers quatre mesos de l'any, que la fundació Mossèn Frederic Bara ha treballat i cobert una necessitat, qui els paga?". 

"No només no ens donen diners, sinó que a més ens envien gent"

En el cas de la Fundació Pont i Gol, que ofereix alfabetització per a persones nouvingudes, asseguren que no només no tenen ajudes "sinó que a més les administracions ens envien gent". Per tot plegat, les entitats del tercer sector consideren que calen ajudes fixes, convenis establerts amb les administracions per tenir opció a mantenir l'activitat i incrementar el nombre d'usuaris. 

Paraules clau:

Notícies relacionades