Back to top

Les entitats ecologistes denuncien abocadors il·legals a Reus

Gepec-EdC, Al Camp Residu Zero i Fridays For Future també alerten de la brutícia que hi ha en camins i rieres dels afores de Reus i les pèrdues de biodiversitat que tot plegat genera.

Les entitats ecologistes Gepec-EdC, Al Camp Residu Zero i Fridays For Future de Reus han format recentment un un grup de treball amb l'objectiu que Reus sigui una ciutat més sostenible per tal de millorar de la diversitat i posant en valor els espais periurbans de la ciutat. Concretament, denuncien la presència de deixalles escampades que acaben en embocadures de les rieres o punts concrets que s'han convertit en autèntics abocadors il•legals de tota mena de voluminosos.

Èdel Martínez, membre de Al Camp Resido Zero i Fridays For Future destaca que "tenim constància que particulars i també empreses que aprofiten per llençar runa i diferents residus en abocadors il·legals i també persones que van a passejar i llencen llaunes o deixalles al terra".

un abocador il·legal situat als afores de Reus

Molta de la deixalla que hi ha en rieres o zones de trànsit d'aigua anirà a parar al mar quan plogui i els residus dels abocadors il•legals poden filtrar substàncies contaminants al subsòl. Per tot plegat, les tres entitats demanen a l'Ajuntament que es renaturalitzin aquests espais.

Brutícia a l'embocadura d'una riera als afores de Reus

En aquest sentit, Isabel Carreras del Gepec- EdC afirma que "Hauriem de mirar de fer un pla de renaturalització sobretot en un moment en que la biodiversitat a Catalunya s'està reduïnt molt i en aquest fet, les ciutats tenen un paper molt important" i afegeix que "amb molt poca inversió, només mantent-ho net, ja serien espais molt agradables".

Paraules clau:

Notícies relacionades