Back to top

Les escoles es preparen per la preinscripció presencial

El departament d'Educació ha enviat equips de protecció per tal de garantir la seguretat de tots els pares i mares que vulguin fer la preinscripció de forma presencial a partir de dimarts.
classe

Mampares de protecció, els dos metres de distància, solucions hidroalcohòliques... les escoles de Reus s'han preparat al llarg dels darrers dies per poder afrontar la segona fase de la preinscripció escolar, que arrenca el proper dimarts i que permet als pares i mares que no hagin pogut fer el procés de manera telemàtica fer-ho personalment. 

Núria Sabaté, directora de l'escola Marià Fortuny de Reus, assegura a Canal Reus que "els pares i mares que vinguin a fer la preinscripció al centre es trobaran amb un circuït per evitar que es puguin creuar amb la gent". De fet, Sabaté demana als pares i mares que vagin d'un en un als centres. Tot plegat després que la setmana passada hi hagués algun problema informàtic que va provocar algun maldecap a més d'una família. 

Què passa amb el curs de l'any vinent?

El que no queda clar és quan i de quina manera han de retornar els nens i nenes a l'escola. S'estan plantejant diverses opcions, com dividir les aules o ampliar-ne els espais. Tot plegat podria haver de comportar doblar el nombre de professors o de multiplicar les hores de docència. 

La consellera Alba Vergés s'ha mostrat disposada aquesta passada setmana d'obrir de nou els centres escolars. També l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, n'ha fet esment. Ara bé, des del departament d'Educació no s'ha fet, a hores d'ara, cap postul·lat. I les escoles no tenen indicacions de què han de fer per preparar-se de cara la següent fase, la de reobertura dels centres. 

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades