Back to top

Les escoles preparen l'inici de curs

ELIZABETH LÓPEZ

El professorat de les escoles es troba immers en la preparació del nou curs escolar. 9 mesos per endavant on es comencen a veure les necessiatst de cada centre. A partir d'aquí els equips directius asseguren que necessiten més personal, que les ratios realment es mantinguin en 25 per poder atendre les necessitats dels alumnes i que es convoquin oposicions per treballar amb una plantilla fixa que conegui bé el model educatiu del centre.

Els mestres ja han començat a treballar. Quan pràcticament ja només queda una setmana, els claustres de professors les escoles treballen de valent per acabar de definir com afrontaran el primer dia de curs, que alguns ja el tenen marcat amb fluorescent, i les estratègies, activitats i demés dubtes i qüestions que hauran d’abordar durant l’any.  Entre elles, l’equip directiu reclama més personal per poder atendre les necessitats dels alumnes.

Una baixada del nombre de nens per aula i perquè l’actual personal pugui atendre als alumnes amb necessitats educatives especials.

Ells ja fa una setmana que van trepitjar les aules però els més menuts han de començar a adaptar-se al que serà el seu nou entorn. Ell és el Juan, és el primer dia que veu la seva nova classe. Col·loca el material al seu penjador i no dubta en explorar el nou espai i fer amics. Diuen que tenen ganes de començar.

D’aquesta manera poden conèixer als mestres i familiaritzar-se de cara al proper dilluns 14 setembre quan ja no tindran als pares.

Els infants de P3 no són els únics que entraran nous en aquesta escola, també hi ha mestres que comencen un nou curs aquí. En aquest centre són 3 els interins que vindran a cobrir substitucions.La Bibianés una de les mestres que cobrirà una baixa a parvulari. Com que encara no té plaça fixa ha adaptar-se cada any als projectes i l’equip educatiu de cada centre.

Malgrat que hi ha mestres que veuen aquesta situació com un aprenentatge constant, des de l’equip directiu dels centres no opinen el mateix i asseguren que es preferible treballar amb un equip definitiu. Reclamen, per tant, que es convoquin més places des de la Generalitat.