Back to top

Les esglésies es desconfinen amb mesures d'higiene i distanciament

Les esglésies van recuperant, mica en mica, l'activitat. S'ha pogut tornar a les misses presencials aplicant mesures de seguretat, i des d'aquesta setmana, l'aforament pot ser del 50%.
desconfimament prioral de sant pere

Mantenir les distàncies i una acurada higiene i desinfecció de les esglésies han estat les exigències de la normativa per poder tornar a obrir els centres de culte. Ara, en la fase dos de desconfinament, s'ha pogut ampliar el seu aforament passant del 30% al 50% d'ocupació. Aquestes mesures han comportat haver d'indicar en quins llocs poden seure els feligresos i en quins no.

Canvis en les celebracions eucarístiques

A banda de mantenir les distàncies entre els feligresos, també s'han hagut de modificar o incorporar altres aspectes com són la desinfecció de les mans amb gel hidroalcohòlic en entrar a l'església o dipositar la col·lecta al final de la missa, i no lliurar-la durant la celebració.

Els fidels estan contents de poder retornar a les esglésies, però viuen amb certa resignació les noves mesures de seguretat

Pel que fa a l'acte de donar la pau, ara no es pot fer donant la mà sinó amb un gest amb el cap, i a l'hora d'anar a combregar, es lliure sempre a les mans i no es poden deixar guants i mascareta als bancs. Tots aquests canvis d'hàbit s'han fet seguint les indicacions del bisbat per evitar que determinades accions o gestos puguin ser fruit de contagis del coronavirus.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades