Back to top

Les estrelles Michelin del territori treuen pit en la 29a Nit del Turisme

La Ruta del Trepat, l'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita i 5 restaurants amb estrella Michelin han estat els guardonats de la 29a Nit del Turisme.
Guanyadors del la 29a Nit del Turisme

La Tarraco Arena Plaça s'ha tornat a vestir de gala per acollit, un any més, la Nit del Turisme. Una 29a edició centrada en la innovació i la tecnologia i que ha aplegat a més de 400 representants del sector públic i privat de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre.

Els guardonats de la Nit del Turisme 2019

Premi 'Jordi Cartanyà'

Entre ells es trobaven els 7 guardonats d'aquest 2019. L'Ajuntament de Sant Carles de la Ràpita s'ha endut el premi 'Jordi Cartanyà, en la categoria 'litoral', per la campanya de desestacionalització turística #laràpita365, mentre que en la categoria 'interior' ha estat el Consell Comarcal de la Conca de Barberà, juntament amb la seva DO vinícola, per la Ruta del Trepat.

Ruta del trepat

Premi 'Costa Daurada'

El premi 'Costa Daurada' s'ha lliurat, enguany, a un total de 5 guanyadors. Es tracta dels 5 restaurants que compten amb una estrella Michelin a la demarcació de Tarragona: Joan Bosch (Can Bosch, Cambrils), Diego Campos (Rincón de Diego, Cambrils), Fran López (Villa Retiro, Xerta), Jeroni Castell (Les Moles, Ulldecona) i Vicent Guimerà (l'Antic Molí, Ulldecona).

Tanmateix, s'ha fet un esment al restaurant Deliranto de Salou, que aquest dimecres s'incorporava com el sisè restaurant amb estrella al territori.

Estrelles Michelin de la demarcació tarragona

Més de 20 milions de pernoctacions

La gala també ha servit per a fer un petit balanç de com es troba el sector. En aquest sentit, la presidenta del Patronat de Turisme de la Diputació, Meritxell Roigé, ha destacat l'increment de les pernoctacions en l'àmbit del turisme rural i dels apartaments, així com la recuperació del mercat estatal.

Uns turistes que en molts casos arriben al territori a través del mar o l'aire. Per aquest motiu, la presidenta de la Diputació, Noemí Llauradó, ha reivindicat el paper que juguen les dues grans infraestructures del territori: l'Aeroport de Reus i el Port de Tarragona

Noemí Llauradó durant la Nit del Turisme 2019

La Nit del Turisme també ha comptat amb la presència a l'escenari de la consellera d'Empresa i Coneixement de la Generalitat, Àngels Chacón, així com del president del Parlament de Catalunya, Roger Torrent, els quals han destacat la importància que té el sector turístic de la Costa Daurada i les Terres de l'Ebre per al conjunt de l'economia catalana.

Paraules clau:

Notícies relacionades