Back to top

Les farmacèutiques reclamen poder vendre tests d'antígens sense recepta

Consideren que és incongruent que s’hagi de derivar els pacients al CAP o que es comprin els tests per internet sense cap mena de control o garantia de seguretat

El Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya reclama que les farmàcies puguin administrar tests d’autodiagnòstic de la COVID-19 sense recepta mèdica.

Els farmacèutics afirmen que hi ha molta demanda de proves d'antígens, sobretot per part de persones joves o d'aquells que volen assistir a diversos esdeveniments. I remarquen que com més gent es testi, més positius s’aïllaran i serà més fàcil controlar la pandèmia, a la vegada que s’ajudarà a descongestionar els CAP.

Així doncs, demanen que es faci una modificació de la legislació per poder vendre ells mateixos aquestes proves, ja que, segons indica el Consell de Col·legis Farmacèutics de Catalunya, només els poden dispensar sota prescripció mèdica.

farmàcia

El Consell també reclama a les autoritats sanitàries que la prova es pugui realitzar a les pròpies farmàcies, a més de registrar i certificar el seu resultat.

El test ràpid antigènic és una prova que permet saber si es té el virus i la possibilitat de transmetre'l. Segons indica Canal Salut, permet identificar les persones infectades, especialment en els cinc primers dies de presentar símptomes. La prova es fa a través d'una mostra del nas i la gola i el resultat s'obté en uns 20 minuts. S'adverteix, però: "és una tècnica menys sensible que la PCR per detectar la infecció, tant en pacients asimptomàtics com en pacients amb símptomes, especialment si han aparegut fa més de 5 dies."

Paraules clau:

Notícies relacionades