Back to top

Les farmàcies participen en un programa pilot per prevenir el risc de consum de l'alcohol

Una trentena de farmàcies del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre són les primeres participants del nou programa en la prevenció del risc en el consum de l'alcohol, en persones que consumeixen fàrmacs i dones embarassades o que planifiquen un embaràs.

El projecte impulsat per l'Agència de Salut ha escollit farmàcies dels dos territoris per realitzar la prova pilot del programa, la qual el resultat permetrà valorar la iniciativa es fa extensiva a tot Catalunya. El projecte pretén avaluar la utilitat i l'acceptació d'una estratègia d'identificació ràpida i una intervenció breu a les persones susceptibles a un consum d'alcohol en risc. Sobretot, l'objectiu són aquelles persones que tenen prescrits medicaments que s'utilitzen per consumir-ho amb alcohol i que estiguin en gestació o planifiquen en estar-ho.

Com efectuaran la prova els farmacèutics?

Els responsables de la farmacèutica faran un cribratge del consum de l'alcohol a les persones que sol·liciten uns determinats fàrmacs que poden interaccionar amb l'alcohol o una prova d'embaràs, fàrmacs com benzodiazepines, acenocumarol, fàrmacs per tractar l'hipotiroïdisme o l'hipertiroïdisme. En cas necessari, es procedeix en la intervenció orientada a reduir el consum de l'alcohol i altres riscos.

La prova es realitzarà amb el previ consentiment dels usuaris i es preservarà la privacitat del pacient. I si no accepten la participació de la prova, els farmacèutics oferiran un fulletó informatiu important sobre la interacció d'aquestes substàncies amb medicaments i els riscos derivats de l'alcohol en el procés de gestació.


 

Paraules clau:

Notícies relacionades