Back to top

Les farmàcies, un punt de suport per les mares lactants

El Col·legi Oficial de Farmacèutics i el Col·legi d'Infermeres i Infermers de la demarcació de Tarragona han signat un conveni de col·laboració amb l'objectiu de donar suport a la lactància materna.

L'agafament al pit o l'extracció i manteniment de llet són alguns dels dubtes que les mares consulten a les llevadores en l'etapa de lactància. A partir d'ara, gràcies al conveni entre el Col·legi Oficial d'Infermers i Infermeres de Tarragona i el Col·legi de Farmacèutics de Tarragona, aquestes consultes es podran resoldre al taulell de la farmàcia.

L'acord suposa un pas més, de manera que cinc llevadores tarragonines col·legiades formaran directament a farmacèutics i farmacèutiques en referència als dubtes que sorgeixen durant l'alletament. 

L'objectiu principal és mantenir les lactàncies maternes desitjables el màxim temps possible, almenys fins a sis mesos, que és el que recomana l'Organització Mundial de la Salut a través del suport i acompanyament a la mare. Les farmàcies amb almenys un titular que hagi completat i superat la formació, podran esdevenir punts de suport a la lactància materna acreditats, i formar part de la xarxa de farmàcies Alletafarma.

Alletafarma, punts de suport a la lactància materna

El programa Alletafarma va sorgir el 2018 a partir d'un grup de treball i actualment compta amb quaranta-cinc farmàcies a la demarcació de Tarragona, repartides entre Reus, Tarragona i Terres de l'Ebre, entre d'altres. El projecte busca expandir-se per tota Catalunya per proporcionar coneixements, eines i recursos per atendre els casos de lactància. Tot plegat, convertint així les farmàcies en un punt de referència per les mares o famílies lactants.

Paraules clau:

Notícies relacionades