Back to top

Les farmàcies reparteixen les mascaretes amb lentitud a causa d'un col•lapse informàtic

Cada farmàcia de la ciutat dispensa un total de 450 mascaretes quirúrgiques de tipus II.
Cues a les farmàcies

Un bon grapat de persones s'han apropat a les diferents farmàcies de la ciutat per recollir la seva mascareta proporcionada per la Generalitat. Tot i respectar les distàncies obligatòries de seguretat, s'han format algunes cues fora dels establiments a causa d'un col·lapse informàtic de les receptes electròniques.

Cau el sistema informàtic

En aquest primer matí de repartiment, el sistema informàtic de les farmàcies ha caigut, el que ha generat molta lentitud i, conseqüentment, cues a l'exterior. El bloqueig ha estat resultat de l'excés de peticions ja que totes les farmàcies de Catalunya estan dispensant aquest producte a través de la xarxa de la recepta electrònica.

Farmàcia Bello

Milió i mig de mascaretes

D'aquest milió i mig de mascaretes que proporciona la Generalitat, cada ciutadà té assignada una mascareta gratuïta amb la seva targeta sanitària. Unes mascaretes reutilitzables quirúrgiques de tipus II amb una capacitat de filtre superior al 98%. La primera és de franc mentre que la segona cal pagar-la a 71 cèntims d'euro.

Anar a la farmàcia esglaonadament

A banda de les cues causades pel col·lapse del sistema informàtic, el Consell de Col·legis de Farmacèutics de Catalunya recomanen anar a recollir la mascareta de manera esglaonada i actuant responsablement.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades