Back to top

Les festes sexistes, en el punt de mira

El masclisme del segle XXI ha evolucionat a neomasclisme. Amb aquesta contundència analitza Dolors Comas, catedràtica d'Antropologia Social i Cultural de la URV, la societat actual
Imatge del cartell 8M

La societat ha viscut un gran canvi en relació a la figura de l'home i la dona. Els nous rols adoptats pels dos gèneres han proporcionat un miratge d'igualtat que ha facilitat la consolidació de festes sexistes a les nostres contrades. Així de contundent es mostra Dolors Comas, membre de la Càtedra d'Antropologia Social i Cultural de la Universitat Rovira i Virgili, a l'analitzar la situació de sexisme als locals d'oci de la província. Per Comas, el fet que diversos negocis d'oci nocturn apostin per formats on s'ofereix la dona com un objecte de gaudi i plaer per homes permet visualitzar la transformació del masclisme a neomasclisme.

La Fàbrica de Reus és un dels locals que proposa una oferta dedicada al Dia Internacional de les Dones, on s'ofereix un espectacle exclusiu per a dones i que compta amb la participació de tres streapers masculins. Un espectacle que s'ha dut a terme aquest dissabte passat i que es repetirà de nou aquest cap de setmana. Els organitzadors asseguren que la voluntat de l'acte no és ofendre a ningú i assenyalen que es tracta d'una activitat que ha estat molt demanada per part de la clientela, tal com apunta el director del local, Sam López.

A dia d'avui, Comes apunta que queda molt camí per recórrer fins arribar a la igualtat de gènere, segons Comas. Per trencar el miratge d'igualtat actual, els experts ho tenen clar: la resignació no hi té cabuda.

Paraules clau: