Back to top

Les mesures anticovid deixen uns danys irreparables al sector de la restauració per Nadal

Els restauradors exigeixen unes mesures més eficaces i que no perjudiquin tant el sector

Anul·lacions amb les neveres plenes, i moltes despeses per pagar. Aquesta és la valoració del sector de la restauració després del cap de setmana de Nadal marcat per segon any consecutiu per les restriccions. 
El 50% d'aforament i el toc de queda han comportat que molts restaurants hagin passat de tenir cues per a poder dinar o sopar a haver de patir per arribar al total de persones permeses.

Les restriccions han tornat a colpejar un sector que se sent assenyalat en unes dates que havien de servir per intentar recuperar-se econòmicament d'un any molt complicat on molts empresaris han hagut d'abaixar les persianes arran de no poder fer front als pagaments. 
Des de l'Associació d'empresaris d'Hostaleria de la demarcació de Tarragona, asseguren que tot i les anul·lacions de taules grans, als migdies hi ha hagut una bona afluència de gent, però el toc de queda ha arrasat amb els sopars, on aquestes anul·lacions s'han vist incrementades.
Molts restauradors asseguren que és vital trobar unes estratègies que compensin les restriccions per frenar la pandèmia o aquestes mesures comportaran de nou una allau d'empresaris que tancaran definitivament. 

L'oci nocturn i la restauració s'uneixen per reclamar mesures més eficaces

S'estimen que les pèrdues en el sector ronden al voltant dels 730 milions d'euros, fet que ha portat a la restauració juntament amb l'oci nocturn que ha presenciat uns 80 milions de pèrdues, a presentar recursos al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya per mostrar els danys irreparables als sectors que han afectat a 246000 treballadors, i més de 47300 establiments. Els sectors reclamen unes mesures més eficaces i que s'adiguin amb la situació pandèmica actual. 

Paraules clau:

Notícies relacionades