Back to top

Les mesures canviants compliquen la gestió de les entitats culturals

Les mesures anticovid han obligat a modificar el funcionament de les entitats culturals, i a tancar bona part de la seva activitat o continuar-la online. Els seus responsables critiquen els canvis de normativa continus i la poca concreció a l'hora d'aplicar-los.

Fa poques setmanes les entitats culturals començaven a recuperar l'activitat després d'haver hagut de tancar a causa de la pandèmia. Amb la represa, i les adaptacions fetes pels seus responsables, s'ha defensat en tot moment que la cultura és segura, i de fet, així s'ha constatat durant la seva reobertura. Malgrat tot, les darreres decisions dels executius català i espanyol han tornat a afectar de ple a la cultura, primer obligant-la a acabar com a màxim a les 10 de la nit, i pocs dies després, exigint-li el tancament de teatres, cinemes i sales de concert. Tot plegat, ha desconcertat els responsables de les entitats culturals, que veuen com d'un dia per l'altra els canvien la normativa. I precisament aquesta és la seva crítica principal, juntament amb el cost que els han suposat les adaptacions dels locals per la pandèmia, i que ara amb el nou tancament els tornen a deixar en un punt difícil econòmicament, o fins i tot, crític.

Exposicions obertes i activitats telemàtiques

Cada entitat cultural amb les seves peculiaritats, però totes s'han vist afectades per les restriccions. En el cas d'entitats amb teatres o cineclubs s'han vist obligats a tancar aquestes activitats, però es poden mantenir obertes les exposicions o els serveis de biblioteca, només per préstec. Pel que fa a la programació de conferències, tallers, classes o cursos formatius, es poden continuar fent en modalitat telemàtica.

Paraules clau:

Notícies relacionades