Les mones artesanes resisteixen als preus baixos dels supermercats

Els preus baixos de les mones que es venen a les grans superfícies no espanten als pastissers. Conscients que no poden competir en preu, aposten per la qualitat i la diferenciació del producte. " El preu el posem nosaltres i per això anem a buscar les matèries més bones del mercat", assegura Miquel Caelles, de la pastisseria Caelles.
El preu d'una mona en una pastisseria local se situa entre els 23 i els 28 € el quilo, mentre que el preu en un gran comerç acostuma a ser considerablement més baix. Pel que fa a les figuretes de xocolata, el ventall de preus és més ampli perquè en una pastisseria va dels 3 o 4 € fins els 60€. La mà d'obra és el principal cost de les pastisseries, però també la matèria primera i els subministraments, uns costos que s'han anat incrementant progressivament.
Tot i això, els pastissers intenten mantenir els preus de les mones per tal de no perdre clients i és que la campanya de pasqua és una de les més importants de l'any. "Per a nosaltres la campanya de Pasqua ve a ser el 50% de la facturació anual", explica el pastisser del Forn Huguet, Ramon de la Fuente.
Com és tradició, les mones i les figuretes de xocolata tornaran a ser les protagonistes de la sobretaula. Això sí, lluny del debat entre les grans superfícies i la pastisseria artesana, els petits acostumen a quedar-se amb la xocolata.