Back to top

Les mones de segona Pasqua salven el mes als pastissers

Les pastisseries han aprofitat la segona Pasqua per atendre comandes de mones que no es van poder fer en el seu moment a causa del confinament.
Mones

Els padrins encara tenen l'oportunitat de regalar la mona als seus fillols. I és que, moltes pastisseries s'han unit a la campanya de la segona Pasqua, també anomenada Pentecosta, per vendre aquelles mones que es van deixar de fer a causa del coronavirus. Un cop pel negoci pastisser que, segons el forn de pa Huguet, va deixar només un 10% de les vendes habituals per l'època.

Ara, la pastisseria ja ha venut una cinquantena de figures de xocolata i una trentena de mones. Una demanda continguda però que tanca prou bé el mes de maig.

Figures de xocolata negra

El sector va recuperant a poc a poc el ritme en aquesta fase 2. De fet, segons en Ramon de la Fuente, de la pastisseria Huguet, la xocolata i la pastisseria representa un 50% de la seva facturació anual. Durant aquesta segona Pasqua, s'han venut més figures de xocolata que pastissos. En aquest sentit, la calor ha fet que la majoria de pastissers apostin per la xocolata negra, que aguanta molt millor les altes temperatures.

Xocolata negra

Temps de coca amb cireres

Una segona Pasqua que coincideix amb l'època de Corpus on la coca amb cireres és la gran protagonista, tal com marca la tradició. Ja fa un mes que les pastisseries venen aquest dolç. I és que enguany la cirera ha vingut més aviat de l'habitual.

Coques de cireres

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades