Back to top

Les mules ajuden a recuperar senders de difícil accés

L'entorn i el Castell d'Escornalbou fa més de dos anys que s'estan adequant i remodelant per atraure nous visitants. En aquests moments les actuacions de millora s'estan fent als senders i camins de la zona, amb l'ajuda d'animals de càrrega.

El treball de les mules al camp va ser essencial fins a mitjans del segle passat, quan la nova maquinària es va anar introduint en l'agricultura. Si bé en l'àmbit forestal l'ajut de les mules o cavalls es va allargar unes dècades més, avui en dia és difícil veure animals que col·laborin en tasques agràries o forestals.

Mules de càrrega a l'entorn del Castell d'Escornalbou

Aquests dies, però, als voltants del Castell d'Escornalbou s'hi poden veure tres mules que ajuden a transportar material a llocs de difícil accés: el Bayo, la Guita i la Lleona. Són mules que treballen en la tasca d'arranjar els senders de la zona.

Les mules han ajudat a recuperar quatre trams:

  • des del coll de Peiró a Pradell de la Teixeta
  • de Vilamanya cap a Riudecanyes
  • d'Escornalbou fins a l'Argentera
  • del Castell a la Font del Ferro i els Horts dels Frares.

Perquè les mules puguin treballar en bones condicions cal que estiguin sanes, ben cuidades i ben alimentades. A més, el responsable ha de regular el seu esforç controlant la càrrega que porten i les hores de treball.

mules carregades cap als horts dels Frares

Es recuperaran 32 quilòmetres de camins i senders, i els treballs finalitzaran a finals de març

Les actuacions formen part d'un projecte més ampli, que s'emmarca en els fons FEDER, i que busca promocionar la zona del Castell-Monestir d'Escornalbou. La recuperació dels camins i senders costarà uns 275 mil euros, IVA inclòs.

Paraules clau:

Notícies relacionades