Back to top

Les municipals més obertes

Reus s'enfronta a unes eleccions incertes, en les quals Carles Pellicer parteix com a principal favorit, però amb Esquerra i el PSC trepitjant-li els talons. Resoldre la incògnita del paper que poden jugar les formacions que no tenen representació serà clau, de la mateixa manera que participació.
Paqperetes

Junts per Reus ha estat la formació més mobilitzada durant els darrers dies i qui més públic ha aconseguit durant els seus actes. L'alcaldable dels exconvergents, Carles Pellicer, apel·la al vot útil, insistint en que cal que les eleccions les guanyi una formació central i centrista. Els vuit anys a l'alcaldia i el treball de camp que ha anat fent als barris de la ciutat l'avalen. Les promeses incomplertes i una marca fragmentada són els seus principals rivals. 

Esquerra i PSC, a l'alça

Republicans i socialistes van aconseguir més de 12.000 vots a les eleccions del passat 28 d'abril, el que els catapultaria a aconseguir uns molt bons resultats a les municipals, per bé que ambdós històrics no tendeixen mai a confluir. Noemí Llauradó vol trencar el sostre de vidre del seu partit i aposta per un govern que garanteixi la implamentació de la república al consistori. 

Andreu Martín, de la seva banda, recolzat per una marca que a nivell estatal a fos als seus competidors, espera recuperar els resultats de finals de la primera dècada del segle XXI, i tornar a possicionar el PSC com un partit amb caràcter de govern. Després de vuit anys a l'oposició, els socialistes volen formar part del futur govern municipal. 

Tot plegat pot anar en detriment de la CUP, que les passades eleccions va treure 6 regidors al ben mig de l'huracà INNOVA, i que aquestes eleccions podria recuperar el seu múscul electoral estàndard. 

Les incògnites de PP, Cs i VOX

Al ben mig de tot plegat, els partits de dretes viuen en una eterna incertesa. Cs s'ha disparat al peu, executant públicament el seu candidat, Juan Carlos Sánchez, i situant en el seu lloc a Débora García, poc coneguda entre la ciutadania. El PP tem arrosegar els mals resultats de les generals i veu com VOX, que va treure més vots que no pas els populars el 28A, podria donar el sorpasso i entrar al comici. 

ARA Reus té la intenció de millorar resultats. La força que desprèn Dani Rubio, compensada amb una notòria participació als seus actes públics, esperonen el partit municipalista a arriscar-se a pronosticar "4 o 5 regidors". El 26M poden donar la campanada o endur-se una sorpresa negativa. 

La participació, la clau pels que no tenen representació

VOX, Primàries Reus, Entre Veïns, dCIDE i Podemos aspiren a treure algun seient al consistori. La participació i només la participació explicarà els resultats del 26M. Alguns d'aquests partits poden superar, de llarg, el miler de vots. Però amb una participació molt elevada no es podria garantir la seva entrada a l'Ajuntament. Per contra, una participació més baixa, al voltant del 55%, podria permetre que alguna d'aquestes formacions donés la sorpresa. Fins i tot no és descabellat imaginar que hi hagi un canvi de cromos, i que entrés una formació nova, per una de tradicional. 

enquesta

Notícies relacionades