Back to top

Les muntanyes de les Terres de l’Ebre s'incorporen al Festival Senderista de la Costa Daurada

L’esdeveniment s’amplia a dos caps de setmana i inclou més de 40 activitats senderistes i de caràcter lúdic

Els pròxims dos caps de setmana 21,22 i 23, i 28,29 i 30 d’octubre les muntanyes del Baix Camp, l’Alt Camp, la Conca de Barberà i la Ribera d’Ebre acolliran el II Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre.

El II Festival Senderista, organitzat per la revista Descobrir Catalunya i en col·laboració amb el Patronat de Turisme de la Diputació de Tarragona, els consells comarcals del Baix Camp, la Conca de Barberà i l’Alt Camp, i els municipis de la Mancomunitat formada per Vandellòs i l’Hospitalet de l’Infant, Pratdip i Tivissa, arriba a la seva segona edició amb dues novetats importants: la incorporació de les Terres de l’Ebre i l’ampliació de les activitats en dos caps de setmana, i no un com es va fer l’any passat.

Promoció dels atractius naturals del territori

Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l'Ebre

Promocionar i donar a conèixer de manera lúdica els atractius naturals i paisatgístics de les Muntanyes de Prades (esteses per les comarques del Baix Camp, l’Alt Camp i la Conca de Barberà) i de les Terres de Mestral (Tivissa, Pratdip i Vandellòs-l’Hospitalet de l’Infant) és el principal objectiu del festival.

Les muntanyes de la Costa Daurada tenen 21 rutes de senderisme que recorren els municipis d’interior del Baix Camp, i empreses que es dediquen al turisme rural i al guiatge. En aquesta línia, des de l’Àrea de Turisme del Consell Comarcal, es treballa per promocionar-ho i potenciar el turisme de proximitat i familiar. És per això que iniciatives com aquestes són bones oportunitats per situar en el mapa turístic la comarca del Baix Camp.

Més de 40 activitats turístiques

Es faran una quarantena d'activitats per la xarxa de camins de cada paratge que es complementaran amb el patrimoni històric i monumental de la zona. A les Muntanyes de Prades es duran a terme 17 activitats de guiatge amb la descoberta de pobles, observació astronòmica, marxa nòrdica, rutes a cavall i moltes altres. A les Terres del Mestral s'han programat una quinzena de propostes com descoberta de camins empedrats, passejades a la platja, snorkel o caiac.

Impulsar l'economia local i interpretar els entorns

Les activitats estaran dirigides per empreses de guiatge locals per fer valer la tasca dels treballadors del territori i donar un impuls a l'economia local. Durant el festival, els guies acompanyaran els senderistes en grups reduïts per aportar seguretat a la ruta i col·laborar en la interpretació de l'entorn.

També s'ha organitzat un concurs fotogràfic en què es podrà guanyar productes locals i experiències, a més de la subscripció d'un any a la revista Descobrir Catalunya.

L’esdeveniment aposta per un model turístic responsable, de proximitat, que col·labori a potenciar l’economia local i a consolidar la població d’algunes de les parts menys conegudes de Catalunya sense malmetre els seus atractius culturals i naturals. Així, una de les fites del Festival Senderista de la Costa Daurada-Terres de l’Ebre és vetllar pel respecte a la natura i pel civisme en cada una de les sortides. A la web del Festival es dedica una secció a consells pràctics a l’hora de planificar una ruta i dur-la a terme amb responsabilitat i respecte per l’entorn.

Inscripcions

Les inscripcions en cada una de les rutes o propostes es podran fer seguint les indicacions de cada operador que es troben al programa que es pot consultar en aquest enllaç. En finalitzar cada una de les propostes guiades hi haurà una activitat complementària i un tastet de productes del territori. El preu de cada sortida té un cost de 15 euros per als adults (a partir dels 16 anys) i de 3 euros fins als 15 anys.

Paraules clau:

Notícies relacionades