Back to top

Les obres del Barranc de Barenys de Salou acabaran el 2024

Aquest mateix divendres quedarà obert el tram del passeig Miramar tancat per les obres.

La fi del malson del barri de la Salut de Salou cada cop està més a prop. Les intervencions al Barranc de Barenys del municipi costaner, que van iniciar-se ara fa més d'un any, estan a prop d'acabar-se. Recordem que el seu objectiu era que el barranc tingués més capacitat de desguàs de cabals d'aigües pluvials, per poder evitar les endèmiques inundacions.

L'obra s'ha dividit en dues fases. La primera correspon al tram entre la via del tren i la desembocadura del mar. Aquesta és la que està més avançada i ha de quedar acabada durant el tercer trimestre d'aquest 2023. La part del passeig Miramar quedarà oberta als usuaris aquest mateix divendres, i només caldrà acabar les intervencions a la plaça i obrir la sortida de l'aigua, que connectarà amb el mar.

Pel que fa a la segona fase, que correspon al tram entre la via del ferrocarril i el vial de Cavet, de més de 1.000 metres de longitud, s'espera que estigui enllestida el 2024. Quedant, així, solucionat el problema. L'alcalde de Salou, Pere Granados, ha celebrat la situació actual dels treballs.

Un estudi amb alternatives, en fase de contractació

Paral·lelament, l'ACA ja va anunciar que duria a terme un estudi que avaluarà mesures complementàries per millorar la seguretat del sistema de drenatge, a la conca del barranc. Aquest es troba en fase de contractació.

Paraules clau:

Notícies relacionades