Back to top

Les obres del pont de la N-340 emplaçades al juliol

L'equip de govern va assegurar en la sessió plenària d'aquest març que els treballs començarien després de Setmana Santa. Tot i això, des del consistori asseguren que ja s'ha posat en marxa tot el procés de redacció del projecte i defensen que la voluntat és tenir l'obra enllestida en un màxim d'onze mesos
El pont de la N-340

Durant la sessió plenària del mes de març a l'Ajuntament de Cambrils, el regidor d'Espai Públic, Antonio Laguna, va assegurar que l'inici dels treballs de la demolició del pont de la carretera N-340, al seu pas pel municipi, era imminent. "El més intel·ligent pels tècnics i per part nostra és que una vegada acabada la Setmana Santa s'iniciïn les obres i les podem tenir acabades abans de l'estiu que ve".

Un cop acabada la Setmana Santa, el regidor matisa les seves paraules i emplaça el començament de l'obra com a tal fins al juliol. Tot i això, defensa que el procés ja està en marxa amb la redacció del projecte, que ha de durar trenta dies més trenta d'addicionals per l'exposició pública. "L'obra de maquinària començarà al juliol però durant aquest temps ja s'estarà preparant la senyalització i s'estaran fent les proves pertinents en les pilastres del pont", ha remarcat.

Des de l'equip de govern mantenen que l'obra hauria d'estar enllestida abans de l'estiu del 2018 perquè el contracte amb l'empresa adjudicatària té un termini d'onze mesos per enllestir les dues primeres fases, que es corresponen a la demolició de l'infraestructura actual i la construcció de la nova plataforma sobre la riera d'Alforja. Aquestes tenen un pressupost de més d'un milió d'euros.

D'altra banda, encara s'ha de valorar si es podrà solapar la tercera fase, que consisteix en asfaltar el carril bici, amb les dues primeres i abans que comenci l'estiu. Pel que fa a les afectacions del trànsit, començaran, doncs, aquest juliol amb el tall del tram del pont. La previsió és no tallar els vials paral·lels a la riera fins a l'hivern.

Paraules clau: