Back to top

Les obres de la Cartoixa d'Escaladei començaran el 2020

Les obres de remodelació de l'església de la Cartoixa d'Escaladei es posaran en marxa a partir del 2020. De fet, hi ha garantida la inversió de 2,8 milions d'euros. Pràcticament la meitat d'aquesta partida arriba del Ministeri de Foment, mentre que la resta prové de l'Agència Catalana de Patrimoni i d'una aportació de la Fundació La Caixa.
Cartoixa d'Escaladei.

La Cartoixa d'Escadalei vol convertir-se en un pol d'atracció turístic del Priorat. Tenen clar que, una de les claus per aconseguir-ho, és fer un rentat de cara al seu patrimoni. Tal com ja es va anunciar l'any passat, el Ministeri de Foment invertirà per remodelar-ne la seva església. Aquesta inversió no arribarà sola. Des de l'Agència Catalana de Patrimoni han assegurat que ja han reunit fins a 2,8 milions d'euros, dels quals 1,2 arriben des de Madrid, una part que igualen des de l'Agència i als quals també hi cal sumar 400.000 euros procedents de la Fundació la Caixa. Tot i comptar amb les partides, les obres no es posaran en marxa fins l'any que ve. El director de l'Agència Catalana de Patrimoni, Josep Manuel Rueda, destaca que 'hi ha una tramitació llarga de licitacions i això provocarà que començarem els treballs l'any vinent. De fet, una inversió com aquesta s'allargarà, almenys, dos anys'.

La remodelació del monument de la Cartoixa d'Escaladei busca arranjar l'Església i el Claustre Major del Monestir. Unes obres que s'afegeixen a un seguit d'accions de millora que ja s'han dut a terme en els darrers anys. Tot plegat, amb la mirada posada per potenciar el Priorat com a punt d'atracció turístic.

Paral·lelament, cal recordar que el Priorat està pendent de saber si el seu paisatge agrari es declari Patrimoni Mundial per la UNESCO. La resolució es coneixerà aquest juliol.


DIES VIP

Paraules clau: