Back to top

Les obres de la nova carretera d'Almoster s'enllestiran el maig

Es preveu que es mantinguin els terminis previstos tot i la pandèmia. La carretera, que ha aixecat controvèrsia, té un pressupost de més de 3,5 milions d'euros.

La T-3231, la carretera que uneix Almoster i la Selva del Camp, estrenarà nou traçat aquesta propera primavera, tal i com marquen els terminis estimats per la Diputació de Tarragona, que és qui s'encarrega de les obres de desdoblament. Es tracta d'una via a través de la qual hi circulen cada dia més de 1.500 vehicles i que per la seva condició d'estreta i insegura, es va optar per renovar de dalt a baix. 

A hores d'ara es poden veure ja que els treballs per adequar el futur traçat estan avançant a molt bon ritme. S'espera que a finals de maig o principis de juny es pugui inaugurar. Les obres havien de començar el mes de març però finalment es van veure obligades a ajornar per culpa de la pandèmia. Amb tot, la COVID-19 no haurà afectat substancialment als terminis proposats inicialment. 

Una infraestructura esperada

La nova carretera ha de donar servei als centenars de ciutadans d'Almoster que van a la Selva del Camp diàriament per qüestions com l'institut, la residència o el CAP, entre altres. Segons explica l'alcalde del municipi, Àngel Xifré, "és una carretera molt esperada perquè són molts els ciutadans d'Almoster que aprofiten els serveis de la Selva, que és el nostre municipi de referència per a moltes qüestions". A més dels serveis i equipaments amb els quals compta la Selva, també el comerç és una de les consideracions que fa que molts vilatans d'Almoster es desplacin al poble veí. 

La carretera ha aixecat controvèrsia entre col·lectius que consideren que ha estat una operació innecessària i que respon a una voluntat especuladora. De fet, la CUP de la Selva del Camp ha intentat frenar fins al darrer moment les obres.

Paraules clau:

Notícies relacionades