Back to top

Les ocupacions il·legals augmenten al Sant Josep Obrer

L'associació veïnal té registrats prop d'una trentena de pisos que consideren problemàtics. Diuen que aquestes ocupacions esdevenen amb altres actes delictius com el cultiu de marihuana o el tràfic de drogues. Els veïns demanen més presència policial.
Les ocupacions il·legals augmenten al Barri Sant Josep Obrer

Les ocupacions il•legals segueixen sent una problemàtica a la ciutat. El Barri Sant Josep Obrer també és una de les zones que la pateix. Els veïns han registrat un augment d'aquests actes en l'últim any on fins a 28 pisos estan habitats il•legalment. Des de l'associació veïnal denuncien que aquestes ocupacions en la majoria dels casos són incíviques i els ocupants fan malbé el mobiliari urbà i el de dins dels habitatges, trafiquen amb substàncies il•legals o es dediquen al cultiu de Marihuana. Precisament fa unes setmanes en un d'aquests pisos es va calar foc al quadre elèctric a causa de la plantació que hi havia ubicada en l'interior. 

Eduardo Navas, president de l'Associació de Veïns Primer de Maig Barri Sant Josep Obrer i Mas Pellicer explica que "el problema en realitat no és d'habitatge, ni de l'Ajuntament sinó de la llei. Aquesta gent entra als pisos, els ocupa il•legalment i trenquen el mobiliari urbà, i no els hi passa res". 

Per combatre la inseguretat que aquestes accions provoquen al barri, els veïns demanen més presència policial als seus carrers. Volen agents dels Mossos d'Esquadra que patrullin permanentment al barri. Segons el veïnat, el fet de veure més policia al carrer els hi donaria més tranquil•litat als residents i menys permissivitat als okupes. 

Eduardo Navas afegeix que "aquí tenim molta gent gran i sembla mentida però la gent gran quan veu una patrulla els hi dóna més tranquil•litat. No estem parant d'un barri de 1.000 persones, estem parlant que aquí hi ha 5.400 persones que paguen els seus impostos".

L'Associació Veïnal portarà el cas al Conseller d'Interior si l'Ajuntament no dóna solucions a aquesta problemàtica. 

Paraules clau:

Notícies relacionades