Back to top

Les ordenances fiscals crispen el ple municipal de Reus

El govern tira endavant el seu projecte de taxes i tributs per al 2021, però amb tota l'oposició carregant contra la congelació d'impostos després d'un increment molt elevat el 2019.

L'Ajuntament de Reus ha aprovat aquest divendres, en ple municipal, les ordenances fiscals per al 2021. Un plec que des del govern consideren històric, perquè inclou bonificacions de fins al 95% dels grans impostos per a les empreses que contractin treballadors i construeixin pisos de protecció oficial; però que l'oposició considera una estafa, tenint en compte l'increment de taxes i tributs que es va fer el 2019. 

L'oposició en bloc, en contra de les ordenances

De fet, l'oposició també recrimina que les bonificacions només tenen en compte les noves empreses que puguin arribar a la ciutat i les grans empreses. En canvi, segons consideren tots en bloc, s'abandona la resta d'empreses, les petites i mitjanes, i també els ciutadans. 

El màxim representant de l'oposició, el portaveu del PSC a Reus, Andreu Martín, recrimina que l'argument del govern per rebatre les opinions dels tres grups contraris a les ordenances fiscals és "que no ho entenem... i aquest és el seu únic argument. Que no ho volem entendre o que no estem capacitats per entendre-ho" i això, considera, és greu. 

Des de la CUP carreguen contra el que consideren una enganyifa d'ordenances municipals. Asseguren que no s'han valorat "els efectes de l'increment de taxes de l'any passat" i carreguen contra la bonificació d'IBI per a nous habitatges protegits i que en canvi no s'hagi castigat els grans tenidors que tenen pisos buits a la ciutat amb un increment imponent i contundent de l'Impost de Béns Immobles. 

Débora García, la líder de Ciutadans a l'Ajuntament de Reus assegura que "la història els recordarà per vendre fum, no per escolar la ciutadania". Ciutadans demanava que es deixés sense efecte l'apujada d'impostos de l'any passat. La seva portaveu, assegura que hi ha molta gent que no pot fer front a les taxes i que hi ha impagaments. 

"No som la ciutat més cara"

Mariluz Caballero, la regidora d'Hisenda de l'Ajuntament de Reus, ha defensat la proposta del govern d'ordenances fiscals i ha reiterat que el Pla de Reactivació va orientat a protegir també les microempreses i les petites i mitjanes companyies. A més, reitera que la ciutat de Reus no és la més cara de l'Estat en matèria d'IBI, com han afirmat els socialistes. Una rèplica que des del PSC asseguren que no té en compte la renda dels ciutadans. 


kia

 

 

 

Paraules clau:

Notícies relacionades