Back to top

Les pastisseries s'omplen de coques de Sant Joan

Les pastisseries ja estan preparant les tradicionals coques per a la revetlla de Sant Joan. La coca farcida i la ratllada coberta de crema són les més demanades en un dia on les vendes a les pastisseries pugen un 15%.
Coques de Sant Joan

Donar-li forma a la massa i escollir entre la gran varietat d'ingredients. Així és com les pastisseries de la zona preparen des de fa dies el dolç més típic de la revetlla de Sant Joan. La coca farcida i la ratllada coberta de crema són les més demanades per aquesta diada, juntament amb la coca de cabell d'àngel i la de cobertura de massapà. El nombre de vendes segueix la dinàmica d'anys anteriors i incrementa un 15% en els dies previs a aquesta festivitat.

Les pastisseries tradicionals lluiten per sobreviure davant les industrials i els grans supermercats que venen coques de Sant Joan des de fa un mes. A la província, aquesta competència pot arribar a vendre unes 30.000 coques aproximadament.

Una pregunta que preocupa als pastissers artesanals de la zona. Tot i això, la venda de coques d'aquests establiments durant els dies previs a la revetlla de Sant Joan està més que consolidada.

Paraules clau: