Back to top

Les percepcions empresarials empitjoren després de l'estiu

Només un 30% dels negocis creuen que la situació actual és millor a la d'ara fa un any.

Nova edició del Radar Cambra, corresponent al tercer trimestre d'enguany. En aquest cas, l'enquesta empresarial ha comptat amb més de 220 empreses que han compartit les seves necessitats i preocupacions. La percepció d'una situació regular i pitjor, respecte a ara fa un any, és majoritària entre els negocis del territori, i va a l'alça de cara al futur.

Un 64% dels panelistes que han participat en la 35a onada del Radar Cambra han qualificat la situació econòmica actual de la zona, majoritàriament, regular. A més, si comparen la situació amb la d'ara fa un any, un 40% creuen que és pitjor o molt pitjor, i un 32% la senten igual. Només un 29 % la veuen millor, una xifra que, fent una mirada a un any vista, es redueix encara més.

Els consultats apunten que els problemes provocats per la inflació, la paritat en el tipus de canvi i la recent pujada de tipus d'interès poden tenir un efecte dur a futur, a curt i mitjà termini. A tot plegat, i en l’àmbit agroalimentari, s’hi afegeix la preocupació per la sequera i l’afectació directa que la guerra està tenint en subministraments bàsics com pot ser el de cereals.

Una crida a les administracions

Des de la Cambra parlen d'un moment d'incertesa, de "calma tensa", marcat, sobretot, per l'impacte creixent de la guerra d'Ucraïna. D'aquesta manera, demanen a les administracions que dotin a les empreses de mecanismes que els permetin millorar les condicions de treball, els factors de producció i la seva competitivitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades