Back to top

Les pluges del Gloria obliguen a desembassar Riudecanyes

Protecció Civil ha emès un avís en el qual es demana que els ciutadans no s'aproximin a les rieres on desemboca el pantà de Riudecanyes. Municipis com Riudecanyes, Montbrió, Mont-roig i Cambrils estan afectats per aquesta situació.
Pantà Riudecanyes

Ja han començat les tasques de desembassament del pantà de Riudecanyes. Dissabte, 1 de febrer, el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya ja avisava que s'estava a punt d'arribar a la cota màxima, amb el risc de desbordament, i ahir diumenge, 2 de febrer, Protecció Civil anunciava que Riudecanyes estava al seu topall i que es començava a desviar aigua cap a la ria, amb un cabal de dos metres cúbics per segon.

Tots els municipis del Baix Camp afectats per aquesta mesura van rebre un avís per tenir controlats els accessos a barrancs i rieres que podien veure com incrementava l'aigua de forma abrupta.

El Pantà de Riudecanyes gairebé al 100%

L'aigua del Pantà de Riudecanyes, després de les pluges del temporal Glòria de fa deu dies, s'ha incrementat fins a pràcticament assolir el 100% de capacitat. Segons publicava aquest diumenge l'Agència Catalana de l'Aigua, ahir es va arribar al 99%. Una situació similar a la d'altres embassaments del territori, com el de Siurana, on les reserves es troben també per sobre del 90%.

Una imatge molt diferent de la d'anys anteriors

Ahir, davant l'episodi de màxima capacitat a Riudecanyes, molts curiosos van decidir apropar-s'hi. Les imatges del pantà sobreeixit i desviant l'aigua cap a la ria van ser una de les més fotografiades durant aquest diumenge. Una postal que continuarà durant les pròximes hores, a l'espera que les aigües del temporal que van caure muntanya amunt continuïn arribant al pantà. 

Una imatge ben diferent de la d'altres anys, quan la capacitat dels pantans del Baix Camp i el Priorat no arribava al 50%. Les pluges d'aquest gener, sumades a les del passat octubre, ambdós episodis amb una extrema violència, han capgirat la situació.

canalreus a telegram

Paraules clau:

Notícies relacionades