Back to top

Les pluges provoquen inundacions a diversos municipis del Baix Camp

Cambrils i Miami Platja han estat dos dels municipis del Baix Camp que s'han vist més afectat per les tempestes d'aquest dimarts.
cambrils

FOTOGRAFIA:  Verónica Avilés 

ACTUALITZACIÓ 23:50h

Segons dades del Servei Meteorològic de Catalunya, en els últims registres coneguts, a Vinyols i els Arcs hi ha una precipitació acumulada de 179.0 mm, a Riudecanyes 116.9mm i a Mont-roig del Camp, 112.9mm. En el cas de Prades, es tracta de 262.8mm de precipitacions acumulades.

ACTUALITZACIÓ 23:36h

A causa de la tempesta, un tros de la paret del perímetre del Parc Samà de Cambrils ha caigut i ha quedat al mig de la carretera. Els fets han passat a quarts d'onze de la nit. 

Parc Samà

ACTUALITZACIÓ 23:20h

Des de Protecció Civil anuncien que s'ha passat de pla Inuncat a fase d'emergència a conseqüència de les greus incidències al Camp de Tarragona i al sud de Lleida. És per aquest motiu que recomanen evitar la mobilitat.

ACTUALITZACIÓ 23:10h

Els aiguats del Camp de Tarragona estan tenint afectacions pel que fa al trànsit. En aquests moments, són tres les vies on s'hi concentren incidències. Dues d'elles, per accidents, tenen la calçada tallada, la N-420 (km 867,000 - km 867,500 ambdós costats) i la T-11 (km 4,80- km 4,30 sentit nord). La tercera carretera tallada completament és la T-312 en un quilòmetre, per inundació. 

ACTUALITZACIÓ 23:05h

Els telèfon d'emergència 112 ha rebut 880 trucades per 618 incidents relacionats amb les pluges fins les deu de la nit. La comarca del Baix Camp n'ha registrat 333, 124 de les quals des de Cambrils i 91 des de Reus. Els principals motius de les trucades han estat per inundacions, riuades i caiguda d'arbres.

ACTUALITZACIÓ 22:05h

El fort aiguat obliga a evacuar 50 nens, d'entre 6 i 7 anys, de Sant Just Desvern que es troben a la Casa de Colònies la Marinada. Han estat evacuats en autobús per la proximitat de la casa de colònies amb la riera de Maspujols, que baixa molt plena tot i que sense sobreeixir-se.

ACTUALITZACIÓ 21:59h

Cambrils és una de les poblacions més castigades ara mateix pel temporal de llevant que està tenint lloc a la comarca del Baix Camp. Fins a aquesta hora, els Bombers de la Generalitat han rebut una setantena d'avisos, la majoria d'ells per inundacions. A més, han ajudat en nombrosos rescats de cotxes que s'han quedat atrapats per l'aiguat, així com també han liderat actuacions en jardins, terrasses i baixos particulars on l'aigua ho ha negat tot. Els Bombers però, apunten que no s'han dut a terme serveis greus i que afortunadament, no s'han hagut de lamentar danys personals.

cambrils

En termes materials però, una de les passarel·les que travessa la riera d'Alforja, al seu pas per l'avinguda Adelaida i Charles Darwin ha cedit parcialment. Pel que fa a la riera de Maspujols, tot i l'alerta que ha generat la crescuda del nivell de l'aigua, veïns de la zona asseguren que finalment el llit de la riera només s'ha sobreeixit durant mitja hora i actualment es troba reduint el seu nivell lentament.

Per poder donar resposta a totes les demandes, els agents compten amb reforços dels diferents cossos del territori, com és el cas de tres dotacions de la regió metropolitana sud, tres més de Lleida i altres del cos del Parc de Bombers Voluntaris. Ara mateix, tots els dispositius disponibles estan treballant en xarxa. Més enllà de Cambrils, Miami Platja, Riudoms, Reus o Tarragona són la resta de localitats que focalitzen l'actuació dels Bombers.


El fort temporal que s'està vivint aquest dimarts, 22 d'octubre, arreu del territori català, a causa de l'arribada de la gota freda, ja està provocant inundacions a alguns municipis de la demarcació tarragonina. De fet, i segons els Bombers de la Generalitat de Catalunya, fins les vuit del vespre s'han realitzat un total de 23 intervencions.

D'aquestes, 14 s'han realitzat al municipi de Mont-roig del Camp durant la tarda, sent un dels primers municipis del Baix Camp on s'han realitzat més intervencions després de Cambrils. Concretament, al nucli de Miami Platja, on s'ha arribat a inundar per complet l'avinguda de Barcelona. De fet, la circulació de la línia R16 s'ha vist interrompuda entre Mont-roig del Camp i l'Hospitalet de l'Infant per una "incidència a les instal·lacions derivat de condicions meteorològiques".


CAMBRILS


MIAMI PLATJA


REUS

Paraules clau:

Notícies relacionades