Back to top

Les pressions del sector permeten mantenir l'únic curs de forneria artesanal a Cambrils

Els representants dels Gremis de forners del Camp de Tarragona i de les Terres de l'Ebre i, també, de la Federació de Forners Artesans es mostren satisfets amb la decisió de la continuïtat del curs especialitzat a L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils.

El Gremi de Forners de Reus i el Baix Camp ha comunicat la continuïtat del Curs d'Especialització en Forneria i Brioixeria Artesanal que imparteix l'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils. La seva suposada desaparició va sorprendre els mateixos forners del Gremi. La Conselleria d'Educació va plantejar la possibilitat de canviar el curs d'ubicació, el que ha aixecat les ires dels sectors implicats.

La Conselleria d'Educació ha decidit finalment aquest matí que el curs seguia a Cambrils. Des del Gremi de Forners han pressionat a la Conselleria, juntament amb el suport de la Cambra de Comerç Reus i també amb les altres tres cambres de la demarcació, per aconseguir aquest objectiu.

La idea des de la Conselleria d'Educació era fer rotar el curs pel territori, ja que, l'any d'estrena del projecte al municipi cambrilenc va tenir pocs inscrits. Aquesta decisió es va comunicar a l'Escola quan començaven a preparar les noves matrícules. Xavier Pàmies, propietari de Forn Sistaré, reclama paciència perquè el curs és un projecte de llarga durada que ha de madurar.

L'únic lloc on s'imparteix el curs

L'aprovació de la Llei del Pa va suposar la creació d'aquest curs, el qual, la Conselleria d'Educació va obrir la seva licitació. L'Escola d'Hoteleria i Turisme de Cambrils va decidir iniciar el pioner projecte durant el curs 2020-2021, el qual va estar afectat per la pandèmia i no va poder començar fins al gener del 2021.

Paraules clau:

Notícies relacionades