Back to top

Les reivindicacions del 8M, més necessàries que mai

A la demarcació de Tarragona, les dones encara cobren més de 5.000 euros menys que els homes cada any.

Avui és 8 de març, Dia Internacional de les Dones, un dia que hauria de ser una celebració, però que, davant les dades que certifiquen la desigualtat encara existent per raó de sexe i amb la violència masclista present com una de les xacres més arrelades a la societat, continua sent un dia de lluita i reivindicació.

9 denúncies al dia a la demarcació de Tarragona

Durant la passada dècada, 1085 dones van ser assassinades a l'Estat Espanyol per les seves parelles. Només durant el 2021, 16 dones van morir a mans d'homes a Catalunya, i una xifra encara més propera, durant el darrer trimestre de l'any passat, es van superar les 800 denúncies per violència de gènere a la demarcació de Tarragona, el que suposar una mitjana pròxima a les 9 denúncies al dia i ben segur que aquesta xifra es queda curta, ja que moltes vegades, fets com aquests queden amagats en altres delictes. Però aquests casos són només la punta de l'iceberg.

Desigualtat salarial

Any 2022: a la demarcació de Tarragona, les dones encara cobren més de 5.000 euros menys que els homes cada any. A més, aquesta diferència encara s'evidencia més quan es parla de sous elevats i, per tant, càrrecs de rellevància: només 3 de cada 10 salaris de més de 60.000 euros anuals, corresponen a dones. O el que és el mateix, més del 70% dels sous alts de la província estan ocupats per homes.

Sostre de vidre

I tot plegat s'accentúa més en els càrrecs públics. El sostre de vidre existeix i les xifres així ho confirmen. Només el 17% dels ajuntaments de tota Tarragona estan dirigits per dones. És a dir, només 31 municipis dels 178 tenen alcaldessa.

Paraules clau:

8M

Notícies relacionades