Back to top

Les reivindicacions contra la LGTBIFòbia, amb més vigència que mai

Segons dades de l'Observatori contra l'Homofòbia s'han produït 91 agressions a Catalunya cap a aquest col·lectiu en el que portem d'aquest 2022

Cada 17 de maig es commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia i una de les reivindicacions del col·lectiu per aquest dia és la d'acabar amb les agressions, fer visible aquesta situació per tal de sensibilitzar a la població, i sobretot, que les víctimes denunciïn, i és que en el que portem d'any, s'han comptabilitzat 91 agressions a tot Catalunya. Les dades també indiquen que en els darrers anys hi ha hagut un augment de les denúncies; 189 l'any 2020 en vers les 284 del 2021.

Des de l'associació H20 asseguren que aquestes agressions només són la punta de l'iceberg, ja que les persones del col·lectiu pateixen violències de molts tipus en el dia a dia, i la majoria no es denuncien.

Aquest dimarts, s'ha convocat una concentració a la plaça Mercadal a les 19:30 h organitzada per H2O per tal de fer visible aquesta problemàtica i condemnar les agressions que pateix el col·lectiu.

Paraules clau:

Notícies relacionades