Back to top

Les reserves del Banc de Sang disminueixen després de les festes de Nadal

Enguany, a més, també s'ha sumat el repunt de virus respiratoris i la impossibilitat de donar durant un temps concret. Amb la voluntat de revertir aquesta situació, el Banc de Sang ha impulsat una nova Marató.

La Marató de Donants de Sang de Catalunya ha tornat aquesta setmana amb l'objectiu de garantir les reserves que cada any baixen per aquestes dates, perquè els donants es relaxen durant les festes de Nadal.

És per això que la segona quinzena de gener s'agenda la Marató de Sang, amb la voluntat d'aconseguir nous donants i que siguin regulars, tenint en compte que els homes poden donar fins en quatre ocasions al llarg de l'any i les dones, tres.

Enguany a més, la situació és més complicada i hi ha un punt més de necessitat. Les reserves estan molt baixes, i els experts del sector creuen que és per l'onada de virus respiratoris que fa setmanes que el territori arrossega...

A més, en aquesta ocasió, i coincidint amb la setmana de les malalties hepàtiques, totes les persones que vagin a donar sang podran fer-se una elastografia hepàtica. Una prova indolora, senzilla i ràpida que detecta el grau de greix i fibrosi del fetge i permet millorar el diagnòstic de malalties hepàtiques.

S'espera que al voltant de 10.000 persones vagin a donar als principals hospitals catalans, i a les més de 72 campanyes mòbils repartides per tot Catalunya. En el cas de Reus, fins al pròxim dijous, totes les persones que ho desitgin poden donar sang i plasma des de les 9 del matí fins a les 8 del vespre a l'Hospital Universitari Sant Joan de Reus.

Paraules clau:

Notícies relacionades