Back to top

Les residències, preocupades per la cinquena onada

El director de la residència Passeig Prim, Òscar Llurba, considera que l'enduriment dels protocols imposats per la Generalitat són necessaris per evitar nous contagis als centres.

A partir d'aquest dimarts també s'ha endurit el protocol a les residències de gent gran i el test d'antígens són obligatoris per entrar a les residències, encara que s'estigui vacunat. Així ho han determinat els departaments de Salut i Drets Socials de la Generalitat. El director de la residència Passeig Prim de Reus, Òscar Llurba, explica que "estem vivint amb calma i normalitat, però no som aliens a la realitat de l'exterior i no deixem d'estar en una situació de risc".

Per aquest motiu, Llurba destaca que "ens preocupa les sortides dels residents, quan surt un resident és responsabilitat del familiar i per això hi apel·lem". A la vegada, explica que amb les noves restricció també s'ha reduït el nombre de visitants a dues persones, en lloc de tres.

Quatre residències al Camp de Tarragona en "vermell"

Segons dades d'aquest mateix dimecres, a Catalunya hi ha fins a 81 centres residencials de gent gran, discapacitat i salut mental que tenen avui en dia algun cas actiu de covid-19 entre les persones residents. De fet, classifiquen les residències per colors -verd, taronja i vermell- en funció dels casos covid.

En el cas del Camp de Tarragona, hi ha quatre residències en color vermell, això significa que presenten casos actius de covid, amb l'aparició de nous casos i brot en investigació. La regió també compta amb 40 residències en color verd, és a dir, sense cap cas de covid, i 16 en color taronja. En aquest darrer cas es tracta de residències amb casos positius, però on el brot està controlat.

Paraules clau:

Notícies relacionades