Back to top

Les rifes de Tots Sants reparteixen panellets i confitura

Reus ha repartit panellets i confitura en les tradicionals rifes de Tots Sants. Més enllà de l'Orfeó Reusenc que fa més de noranta anys que ho fa, també s'ha pogut gaudir d'aquesta tradició genuïna a la Sala Santa Llúcia i al Casal Despertaferro, de la mà de la colla del Bou de Reus.
Reus ha repartit panellets i confitura en les tradicionals rifes de Tots Sants.

Al crit de 'Va, bola' tot aquell que ha passat prop de l'Orfeó Reusenc aquest 1 de novembre ha pogut assabentar-se que, un any més, l'entitat ha celebrat la tradicional Rifa de Tots Sants. El bombo no ha parat de girar en tot el dia i es que l'entitat a repartit centenars de lots de panellets, confitures, vins i licors. Es tracta d'una rifa que va iniciar-se l'any 1926 i que s'ha convertit en una mostra vivent de l'esperit viu d'aquesta entitat. Bona part dels assistents hi han participat des de joves, tot i que també hi ha hagut lloc per a nous participants. Un dels assistents, Joan Amigó, ha explicat que 'fa 61 anys que vinc, però ara ja no vinc per mi, sinó pels meus néts. Vull que els hi toqui a tots i alguns em diuen que m'arruinaré'. 

Com cada any, s'han repartit diferents premis, tot i que els més desitjats han estat els panellets. Els assistents havien de comprar les participacions i escollir quin número creien que sortiria del bombo. Tot i que la sort no ha acompanyat a tothom, ha quedat demostrat, una vegada més, que l'ímpetu i l'energia de l'entitat perdurarà per molt de temps.

Paraules clau: